Techmech - Freeze Dryer - Liyofilizasyon Makineleri - Türkiye

Avantajları

  • Gıda ürünlerinde sıcaklıklarını yükseltmediği için sıcağın verdiği hasarı vermez, gıdaların dış görünümlerini,renklerini,dokularını tatlarını,aromalarını korur.
  • Geleneksel kurutma yöntemlerine kıyasla,işlem sonunda kalan nem oranı % 1-2 ile daha düşük seviyededir.
  • Yeniden sulandırılan hücreler oldukça yüksek oranlarda ve düşük hasarla yaşam bulur,yeniden sulandırılan gıdalar yeniden taze hale gelir.
  • Tazelik nitelikleri liyolofilizasyonla korunmuş gıdaların ağırlıkları ortalama 10`a 1 oranında düşük olur.
  • Korunaklı biçimde ambalajlanmış ürünler normal ortam sıcaklıklarında çok uzun bozulmadan dayanabilirler.
  • Malzemeleri uzun süre çok düşük sıcaklıklarda tutmadığı için donma stresine bağlı olumsuz etkileri de azdır.Islak kağıtları ,kumaşlar ve ahşap eşya benzeri malzeme yetkinlikle kurutulur
  • Sıvıların (ilaclar ,aşılar vb. nihai kaplarında işlem görmesine imkan verir.
  • Yeniden sulandırılan gıdalar yeniden taze hale gelir.
  • Liyofilizasyonda sıcak hava ile kurutmada sıcak havadan kaynaklanan kavrulma etkisi meydana gelmez
  • Bütün bu avantajları malzemelerin yeniden sulandırılmaları kolay , hızlı ve sorunsuz gerceklesir.
  • Hasas malzemelerin rehidratasyonunda ise izotonik su kullanılıp yine bazı yardımcı çözücülerden yararlanılır.
  • Bakteriler gibi yaşayan hücre içeren malzemenin yeniden teşkili içinde bu tip yardımcılar kullanılır.
  • Sıcak hava ile kurutma ve konservelemeye kıyasla bu açıdan daha iyidir.
  • Çiçekler çok uzun süre canlı görünümlerini korurlar.
  • Gıdalarda bu süre kimi durumlarda 30 yılla ifade edilmektedir
  • Yüksek kaliteli ürün verir.
  • Vitamin ve mineral kaybı minimumdur.
  • Ürünün şekil ve boyutlarında herhangi bir değişim olmaz
  • Uzaklaştırılan su tekrar kazandırılabilir. 

Liyofilize gıda ürünlerinin raf ömürleri yaklaşık olarak şöyledir:  

  • Sebze, meyve, hamur işi yiyecekler, süt: 8–10 yıl
  • Filizlenen tohumlar, soslar, çeşniler, etler: 5-10 yıl
  • Yumurta ve peynir tozları: 5 yıldan fazla 
  • Yemekler: 1-5 yıl 
  • Hububat, fasulyegiller, bezelyeler: 10-15 yıl   

Bu sitede kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin verimli çalışmasını sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için Çerez Politikamızı okuyun.

Tamam